زرینه نون ( نان زرین) و دستور پخت آن

زرینه نون تالشی ( نان زرین تالشی) و دستور پخت آن

نان زرین

برای درست کردن نون زرین ابتدا آرد گندم را با آب و مایه خمیر (در گذشته به اسم خمیراس-خمیراس مقداری خمیر به اندازه یک کف دست مانده از خمیرقبلی) مخلوط می کنند.  خمیری را که تهیه شده خوب ورز می دهند و سپس در یک پارچه تمیز می پیچند و در جای گرمی می گذارند تا ورز بیاید( یعنی حالت کششی داشته باشد).

در حالی که منتظر هستیم تا خمیر نان ورز بیاید، مایه داخل نان زرین را آماده می کنند. بدین منظور مقداری آرد برنج را را تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شود، بعد شکر و کره  را در آن مخلوط کرده دوباره مقداری روی آتش تفت می دهند سپس مقداری مغز گردو سابیده شده،دارچین،زیره و گاهی مقداری شیر به آن اضافه می گردد و اینک این مایه برای اضافه شدن به نون زرین آماده است.

در ادامه خمیر را از پارچه در آورده و به اندازه سایز نانی که می خواهند درست کنند مقداری از خمیر را برداشته و خوب گوله کرده و ورز می دهند، سپس داخلش را گود کرده و از مایه ای که قبلاً آماده شده به آن اضافه می گردد. بعد نان را روی یک سینی پهن کرده و با چنگال بر رویش نقش می زنند سپس مقداری تخم مرغ هم زده که از قبل آماده نموده ایم را روی یک طرف از نان می مالند و در نهایت آن را روی سنگ داغ نان پزی می چسباند، وقتی یک طرف نان پخته شد، آنرا آهسته از سنگ جدا کرده و طرف دیگرش را روی حرارت می گیرند تا خوب طلایی شود.

اکنون نان زرین بسیار خوشمزه شما آماده مصرف می باشد. نوش جان

“نگارنده زلیخا صبا”

Be Sociable, Share!

2 دیدگاه برای “زرینه نون ( نان زرین) و دستور پخت آن

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.