مقالات علمی

سوروم( پوست سبز گردو) برای درمان قطعی زگیل

  سوروم( پوست سبز گردو) برای درمان قطعی زگیل زگیلها در واقع تومورهای خوش خیم پوست و مخاطات هستند که در اثر ویروسهای پاپیلومای انسانی(HPV) ایجاد می شوند. دانه های کوچک سفت و سخت که روی پوست بدن پیدا می شود، اما درد ندارد. شیوع زگیل در حدود ۷ تا ۲۰ درصد افراد جامعه ، و در اوایل نوجوانی شایعتر …

ادامه نوشته »

اصالت شاندرمنی خاندان ماسالی + سند

اصالت شاندرمنی خاندان ماسالی – سردودمان خاندان ماسالی – فراز هائی از زندگی نامه دوتن از چهره های ماندگار تالش علی ماسالی  خاندان ماسالی که در سالهای دهه پنجاه پس از فوت و درگذشت حاج انامقلی ماسالی بزرگ این خاندان در پی یافتن نشانه هائی از اسامی نیاکان پدر بزرگ خویش یعقوب بیک وپدرش حاجی بابا بیگ در تحقیق بسر …

ادامه نوشته »

تربت گولگول در مسیر ییلاقی شاندرمن

تربت گولگول در مسیر ییلاقی شاندرمن بسم الله الرحمن الرحیم – قربان صحرائی چاله‌سرائی دوم آذرماه ۱۳۹۶ – – تربت گولگول گُولگُول[۱] کوهستانی قشلاقی است در ادامه مسیر ییلاق‎روی شاندرمن به ارتفاعات و ییلاقات آن. این منطقه بعد از «حاجی‌بجار» و نرسیده به «لِلْکون» و «لَچور» قرار دارد. گولگول از قشلاقات باستانی بخش شاندرمن گیلان می‌باشد که در فاصله تقریبی …

ادامه نوشته »

پایان عملیات طرح آبخیزداری ییلاق النزه شاندرمن

پایان عملیات طرح آبخیزداری ییلاق النزه شاندرمن آرش شادپور این عملیات به عنوان یک فعالیت پایلوت در گیلان در زیر کمیته مدیریت آبخیز تحت مدیریت کمیته تالاب انزلی و با پشتوانه فنی کمیته اکولوژیک تالاب انزلی با عنوان طرح کنترل فرسایش و رسوب حوضه النزه شاندرمن در اردیبهشت ماه امسال آغاز بکار نمود. با انجام عملیاتی نظیر گابیون، قرق، تراس …

ادامه نوشته »

به کودها و سموم شیمیایی بگوییم نه نه نه…همت کنیم تا دیر نشده…

به کودها و سموم شیمیایی بگوییم نه نه نه…   بامشاد شعبانی- فرهنگی بازنشسته به کودها و سموم شیمیایی بگوییم نه نه نه… از آنجا که گروه رسانه ای شاندرمن۲۰ به مسائل مربوط به محیط زیست علاقه و تمایل دارد و این از نظر اینجانب انتخابی درست و کاری پسندیده است و نظر به ارتباط مستقیم غیرقابل انکار سلامتی انسان …

ادامه نوشته »

الفبای تاتی و تالشی توضیحی در خصوص حاشیه هاى نگارش

دو الفبای تاتی و تالشی متفاوت ? فرهنگ تالش فرهنگ بسیار کهن، غنی و ریشه داریست. در این عرصه بزرگان زیادی قلم فرسایی کرده اند. استاد علی عبدلی و استاد فرامرز مسرور از افرادی بوده اند که اولین گام های اساسی را در این عرصه برداشته اند. پس از این دو عزیز، بزرگان دیگری در این عرصه گام نهاده اند …

ادامه نوشته »

رونمایی از فیلم “شاعران زندگی” روایتی شاعرانه از زندگی خانم شیرین پارسی

نویسنده و کارگردان: شیرین برق‌نورد خلاصه کوتاه: روایتی شاعرانه از زندگی، کار و دغدغه­های شیرین پارسی، شالی­کار، فعال محیط­زیست و فعال اجتماعی در حوزه زنان. خلاصه فیلم: شیرین پارسی یک شالی­کار است اما از نوعی متفاوت. او پس از فارغ‌التحصیلی از رشته ادبیات فرانسه در پاریس به تهران بازگشت و به همراه همسرش ساکن گیلان شد و تصمیم به اقامت …

ادامه نوشته »

چهارشنبه سوری در تالش

علی عبدلی چهارشنبه سوری یکی از جذاب ترین آیین های پیشبازاز نوروز دردیارتالش به شمار می آید و در نزد آن قوم اهمیت زیادی داشته و همراه با آیین های خاصی که همه برگرفته از فرهنگ کهن و دیرین مردمان بی آلایش دیار تالش است، برگزار می شود. زنان تالش پس از چند روز خانه تکانی در حالی که فضای …

ادامه نوشته »

گزارش «نخستین همایش بین‌المللی زبان‌ها و گویش‌های ایرانی کرانه جنوبی دریای خزر»

گزارش «نخستین همایش بین‌المللی زبان‌ها و گویش‌های ایرانی کرانه جنوبی دریای خزر» در مراسم افتتاحیه که توسط دکتر محرم رضایتی کیشه‌خاله، دبیر علمی ارائه شد. این همایش در ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ در دانشگاه گیلان برگزار گردید. به نام خـــدای جهان‌آفرین حـکیم سـخن در زبان‌آفرین محضر استادان، محققان، زبان‌شناسان، ادیبان، دانشجویان، علاقـه‌مندان بـه گویش‌های ایرانی و همـۀ حضـار و …

ادامه نوشته »

رساله دکترای زبانشناسی دانشجوی ایرانی مقیم آمریکا در مورد گویش تالشى

یک خبر علمی در ۵ آوریل سال ۲۰۱۶ میلادی مصادف با ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۵ خانم نیلوفر ناتل خلیلی دانشجوی ایرانی مقیم آمریکا از رساله دکتری زبانشناسی خود در دانشگاه کلرادو با عنوان «گونه‌گونى آوایی حاصل از تماس میان گویشها در یکى از زبانهاى در معرض خطر: مورد زبان تالشى» دفاع کرد. راهنمایی این رساله را پروفسور دیوید رود از …

ادامه نوشته »

نگاهی به زبان اوستایی و تالشی

نویسنده و گردآورنده : ضیاء طرقدار در این نوشتار در ابتدا نگاهی کوتاه به زبانهای اوستایی و تالشی می شود و در انتها تعدادی از واژه های اوستایی و تالشی به صورت مقایسه تطبیقی آورده می شود . – زبانهای ایرانی شمال غربی: زبانها و گویشهای شمال غربی از گویشهایی گرفته شده اند که در دوره باستان در بخش شمالی …

ادامه نوشته »

گزارشی از یک داستان نیمه تمام!

شیرین پارسی عموم دانشمندان معتقدند منابع انسانی پایه اساسی تحولات نوین زندگی هستند. کشوری که دانش و بینش مردم خود را رشد ندهد و از آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بهره برداری نکند، قادر نخواهد بود مسیر توسعه را با موفقیت طی کند. اما برای ورود به این مسیر باید از ابزاری به نام آموزش استفاده کرد. رابطه …

ادامه نوشته »

قابلیت های اِکُوتوریسم در توسعه گردشگری گیلان

(مطالعه موردی: شهرستان آستارا) آرمین حیدریان – دانشجوی کارشناسی ارشد ایرانشناسی دانشگاه گیلان arminastara68@gmail.com چکیده    گردشگری یا توریسم، یکی از صنایع پردرآمد جهان است که خود به گونه های متنوعی تقسیم می شود. یکی از گسترده ترین شاخه های توریسم، اِکُوتوریسم به معنای طبیعت گردی است که کشورمان ایران با دارا بودن جاذبه های بیشمار طبیعی رتبه پنجم دنیا …

ادامه نوشته »

تصویر آفرینی و مضمون پردازی در هسه شعرهای تالشی

صغری رحمتی نژاد[۱] چکیده      شناخت همه جانبه از شعر و ادبیات ملی در گرو تأمل و تعمق بر تمامی جنبه­های شعر و ادبیات بومی و فولکلور است در این میان، هسه/ هسا شعرها در قالبی کوتاه و با ایجازی بی­نظیر توانسته جایگاه ویژه­ای در میان شاعران و مخاطبان یافته و نقش خود را به عنوان نموداری از ادبیات تالشی …

ادامه نوشته »

“گونه شناسی خانه های سنتی تالش”

عنوان مقاله: گونه شناسی خانه های سنتی شهرستان تالش، نمونه موردی روستای خاله سرا ۵۷ مولف: سعید حسن پور لمر * دانشجوی کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان خلخال، ایران E-mail: s.hasanpuor@yahoo.com    Mob: 09355969150 چکیده:  شناخت و دسته بندی صحیح گونه های مختلف معماری می تواند در درک بهتر فضا، حفاظت از …

ادامه نوشته »

جامعه تالشان مقیم جزیره قشم

مازیار احمدی            مقدمه در این مقاله پیرامون مهاجرت تالشان به جزیره قشم و عوامل موثر در آن، سیر شکل­گیری جامعه تالشان مقیم جزیره قشم  بحث و وضعیت کنونی این جامعه را  مورد بررسی خواهیم نمود، در پایان نیز راهکارهایی درخصوص ایجاد شرایط مناسب برای حضور آنان در سرزمین مادری ارائه می­گردد، تا زمینه سود جستن از پتانسیل­ها …

ادامه نوشته »

نگاهی به نمودهای اجتماعی و مردم‌شناختی گویش تالشی

دکتر محرم رضایتی کیشه‌خاله دکتر فیروز فاضلی مریم یوسفی نصیرمحله (کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی) ۱٫ مقدمه تالش منطقه‌ای است قومی در منتها‌الیه جنوب غربی دریای خزر که به صورت نواری باریک از رود کورا در جمهوری آذربایجان تا تنگه سپیدرود در جنوب استان گیلان گسترده است. خط‌الرأس رشته‌کوه تالش در امتداد شمال غربی البرز که حدود ۳۰۰ کیلومتر …

ادامه نوشته »

گاو و گوسفند نژاد تالشی

تالشان از قدیم الایام به کار پرورش گاو و گوسفند مشغول بوده اند و شیوه سنتی این کار در بین تالشان از منحصر به فردترین و زیباترین روشهاست که متاسفانه در حال حاضر اندک اندک در حال از بین رفتن می باشد. تالشان (از گذشته ها تا حال ) از صبح زود و بعد از آن که گاو ها را …

ادامه نوشته »

شهرها و تغییر فعالیتهای زنان تالش

تاثیر شهرها برتوسعه و تغییرفعالیتهای فرهنگی – اجتماعی زنان تالش رضا قربانی ریک    دانشجوی دکترای جامعه شناسی Gisom108@yahoo.com چکیده: ارتباط باشهر،همجواری،تکامل ابزاروتکنولوژی تولیدی درتالش باعث تغییر در وضعیت فرهنگی زنان شده است که از جمله آنها تغییر نوع وارزش ابزارهاو مواد مصرفی وجایگزین شدن ابزارها ووسایل تزئینی شهری در زندگی شخصی آنان  می باشد .پژوهش فوق مربوط به تغییرو دگرگونیهای …

ادامه نوشته »

شاندرمن از گذشته تا امروز

نویسنده: سید مومن منفرد بسیاری از ایرانیان فکر می کنند شاندرمن کلمه ای خارجی است و از این اسم بسیار خوششان می آید و در اسامی شرکتها،تالارها،رستورانها و … از آن استفاده می کنند. شاندرمن همین جااست،کلمه ای ایرانی است نه خارجی.بخش و شهریست در استان گیلان در منطقه قومی تالش شاندرمن از مناطق قدیمی و زیبای تالش نشین استان …

ادامه نوشته »