آثار باستانی

کاوش های باستان شناسی در دیوه لونه شاندرمن ادامه دارد

کاوش های باستان شناسی در دیوه لونه شاندرمن ادامه دارد …   به گزارش گروه رسانه ای شاندرمن۲۰، کاوش در محوطه باستانی دیوه لونه شاندرمن پس از گذشت یک ماه همچنان ادامه دارد و شنیده ها در خصوص اکتشافات یک ماه گذشته در این محوطه خبر از قدمت بسیار زیاد این محوطه حتی تا دوران عصر آهن را دارد و …

ادامه نوشته »

غربت شاندرمن را در ارتفاعاتش احساس کنید | کاوش های باستان شناسی در دیوه لونه شاندرمن

کاوش های باستان شناسی در دیوه لونه شاندرمن سید مومن منفرد بعد از درج خبر انجام نخستین کاوش های باستان شناسی در شاندرمن در اوایل هفته سپرى شده، ظهر امروز(جمعه ٢۴شهریور ١٣٩۶) به همراه همسرم به سوی دژ باستانی دیوه لونه شاندرمن حرکت کردم. در مسیر در پوست خود نمی گنجیدم پس از سال ها در شهر زیبای شاندرمن کاوش …

ادامه نوشته »

آغاز کاوش‌های باستان شناسی برای نخستین بار در شاندرمن

آغاز کاوش‌های باستان شناسی برای نخستين بار در شاندرمن

آغاز کاوش‌های باستان شناسی برای نخستین بار در شاندرمن مجید کوهی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال در گفتگو با شاندرمن٢٠: راس ساعت ٩ صبح امروز شنبه ٩۶/٠۶/١٨ نخستین دور کاوش های باستان شناسی در محوله باستانی دیوه لونه در ارتفاعات شاندرمن به سرپرستی اینجانب آغاز خواهد گردید. رئیس میراث فرهنگی ماسال ضمن اعلام این خبر مسرت …

ادامه نوشته »

جاذبه های گردشگری تالش | مسجد ایسبییه مزگت دیناچال پره سر

مسجد ایسبیه مزگت

مسجد ایسبییه مزگت دیناچال پره سر: واژه مزگت در تالشی قدیم رواج داشته است، و به معنی مسجد می باشد. مانند این مسجد می توان به مسجد عبداللهی در رینه تالشدولاب و مسجدی در اسالم که فقط یک طاق آن باقی مانده است اشاره نمود.   قدیمی ترین مسجدی که در گیلان و تالش، آثاری از آن باقی مانده مسجد …

ادامه نوشته »

تکمیل حمام مریان در انتظار بودجه

– مهری شیرمحمدی حمام تاریخی روستای مریان، یکی از بناهای میراثی استان است که در سال‌های اخیر بخشی از آن مرمت شد ولی با کمبود اعتبار سازمان میراث فرهنگی، نیمه‌کاره رها شد و تغییر کاربری آن هنوز مشخص نیست. تا پیش از سال ۱۳۸۹ بخش‌های زیادی از طاق‌های حمام مریان و گنبدهای آن فروریخته بود. حالا مرمت سقف، طاق‌ها و …

ادامه نوشته »

اعتبارات میراث فرهنگی برای حفظ مسجد «شیرخان» کافی نیست

نویسنده: مهری شیرمحمدی‌ – در روستای باستانی «آق اِولَر» در ییلاقات تالش، مسجدی با معماری سنتی قرار دارد که گچ‌های سفید و نقوش قرنیز‌های بیرونی مسجد فروریخته است و عزمی برای مرمت آن دیده نمی‌شود. «آق اولر» واژه‌ای ترکی و به معنی «گل سفید» است. در ییلاقات تالش، تا دو دهه پیش خانه‌های بومی با چوب، خشت و کاه گل …

ادامه نوشته »

گنبد آسو در تالش

فاطمه رحیمی تولارود  این گنبد در سه کیلومتری تالش درمسیر جاده تکی به طرف دریا در روستای نیک کری واقع شده است و مصالح آن از آهک، آجر ساروج ساخته شده است و به زبان محلی به آن اَسو و در سایت میراث فرهنگی آسو گفته می شود. از تاریخ ساخت و اینکه توسط چه کسی ساخته شده است هیچ اطلاعی در …

ادامه نوشته »

تصاویری از کشف اسکلت ۳۰۰۰ ساله در گورستان تاریخی اسبه ریسه ماسال

اواخر فروردین ماه گذشته بود که طی خبری که در ایسنا منتشر شد باخبر شدیم که برای نخستین بار در شهرستان ماسال کلنگ کاوش‌های باستان‌شناسی به زمین خورد و این خبر مربوط به آغار کاووش های باستان شناسی در گورستان تاریخی اسبه ریسه ماسال بود. «مجید کوهی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، به پیشینه شهرستان ماسال اظهار نموده بود که: «گورستان تاریخی اسبه ریسه» …

ادامه نوشته »

گزارشی از پژوهش های باستان شناسی در تالش

محمد رضا خلعتبری شهرستان لریک و دشت مغان ، واقع درتالش آن سوی آستارا رود ، برای نخستین بار در سالهای ۹۱-۱۸۹۰ به وسیله  ژاک دمرگان و برادرش هنری د مرگان ، مورد پژوهش باستان شناسی قرار گرفت . در آن پژوهش شمار زیادی سردابه و گورهای عظیم سنگی شناسایی شد و در آن ها اشیایی متعلق به دوره های …

ادامه نوشته »

گفتگو با دکتر ابوذر ال اکبروف در رابطه با باستان شناسی تالش در لریک لنکران

گفتگو با  دکتر ابوذر ال اکبروف(موسسه باستانشناسی و قوم نگاری آکادمی ملی علوم جمهوری اذربایجان و سرپرست مشترک آذربایجان وفرانسه در کاوش های باستان شناسی محوطه های لریک وموندیگاه کشور آذربایجان) Dr Abuzar ALEKBEROV (National Academy of Sciences of Azerbaijan, Institute of Archaeology and Ethnography, Azerbaijan) رضا پیله ور لطفا” خودتان را معرفی کنید؟ من ابوذر ال اکبروف باستان شناس …

ادامه نوشته »

قدیمی‌ترین معدن باستانی غرب گیلان در شاندرمن کشف شد

  یکی از قدیمی ترین معادن عصر آهن در شاندرمن کشف گردید. به گزارش ماسال نیوز، مجید کوهی، کارشناس ارشد باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان با اشاره به اینکه این محوطه در ارتفاع حدود ۸۰۰ متری از سطح دریا واقع شده به خبرنگار مهر گفت: آنچه از بقایای به جای مانده از این محل مشاهده می شود …

ادامه نوشته »

شاندرمن از گذشته تا امروز

نویسنده: سید مومن منفرد بسیاری از ایرانیان فکر می کنند شاندرمن کلمه ای خارجی است و از این اسم بسیار خوششان می آید و در اسامی شرکتها،تالارها،رستورانها و … از آن استفاده می کنند. شاندرمن همین جااست،کلمه ای ایرانی است نه خارجی.بخش و شهریست در استان گیلان در منطقه قومی تالش شاندرمن از مناطق قدیمی و زیبای تالش نشین استان …

ادامه نوشته »