بایگانی ماهانه: مارس 2016

اکوتوریسم بی‌برنامه گیلان/ «وَرزَه مُشت» را کسی نمی‌شناسد

– گیلان به رغم برخورداری از جاذبه‌های متنوع در حوزه گردشگری طبیعی، با پدیده‌ای به نام«اکوتوریسم بی برنامه»روبرو است که ظرفیت‌های استان در این حوزه از گردشگری را با خطر جدی مواجه کرده است. مهری شیرمحمدی: سال ۲۰۰۲ بود که با هدف واکاوی تجربیات گذشته در زمینه اکوتوریسم، توسط سازمان ملل سال اکوتوریسم نامیده شد و قرار بر این بود …

ادامه نوشته »

نگاهی به مراسم نوروز در بین تالشان

سید مومن منفرد اسفند ماه در حال رخت بستن است . فروردین ماه در حال آمدن است، بهار دارد می آید. زمین از خواب زمستانی بیدار می شود . درختان نیز لباس سبز فام خود را به تن می پوشند . در این ایام که کار شیرین کشاورزی شروع می شود مردمان اصیل و متمدن آریایی یعنی قوم کهن تالش به …

ادامه نوشته »

روزهای تلخ درخت هزارساله کنگول باسکم شفت

مهری شیرمحمدی در گیلان درختان تنومند زیادی وجود دارد که از دیر باز مورد توجه مردم است.‌گاه عقایدی پیرامون درخت شکل می‌گرفت، عقایدی از نوع منظومه «آقادار» شیون فومنی. این روز‌ها که اینگونه عقاید رنگ باخته، همچنان درختان تنومند مورد توجه مردم‌ هستند؛ شکوه و عظمت و استواری هزاران ساله‌شان گردشگران را به حیرت وا می‌دارد. یکی از این درختان …

ادامه نوشته »

عروسی گوله آیینی ریشه دار در گیلان و طوالش

زلیخا صبا عروسی گوله یکی از رسوم و سنت های زیبا و ریشه دار مردم گیلان و طوالش است که در کنار  دیگر رسوم تالشان برای استقبال و پیشوازی پر شور و از بهاری زیبا و پر برکت و پایان سرمای سخت زمستان برگزار می نمودند. تالشان در کنار خانه تکانی، حلوا سازی، چهار شنبه سوری و نوروزخوانی، جشنواره عروسی گوله را نیز در آخرین روزهای زمستان بخصوص شب هنگام براه انداخته و در …

ادامه نوشته »

سیاهمرد سرزمین شالیزارهای پلکانی تالش

  – تقدیم به همه ی همْ محلّی هایم به خصوص دوست عزیزم مازیار احمدی مدیر سایت شاندرمن ۲۰ که اگر پیگیری ایشان نبود این دلنوشته سامان نهایی نمی یافت. سیّد مؤمن منفرد چُماچار نوشتن برای زادگاهم؛ سیاهمردِ زیبا بسیار مشکل است. «سین» سیاهمرد یادآور سرزمین و زادگاه من، «یا»ی آن یادآور یلان و پهلوانان ایل من، «الف» آن یادآور غار طویل …

ادامه نوشته »