پـــنيـر محــــلي تالشی

“پـــنيـر محــــلي تالشی””

پنیر محلی تالشی-شاندرمن بیست

زنان تالشي در فصل بهار حدود ساعت 11 تا 12 و در فصل تابستان در حدود ساعت 13 تا 14 گوسفندان را مي‌دوشند و سپس شير را از يک صافي پارچه‌اي يا توري نازک عبور مي‌دهند، بعد از گذراندن از صافي، به شيري که هنوز گرم است، مايع پنير زده و در يک ديگ با آب ترکيب مي‌کنند. اين مخلوط بعد از مدتي مي‌بندد. سپس با يک کاسه فلزي، مايع به دست آمده را داخل ديگي که روي آتش اجاق است ريخته و در مدت زمان 10 تا 15 دقيقه خمير ديگري به دست مي‌آيد. اين خمير را در ظروفي که از جنس چوپ و به شکل بشقاب است، مي‌ريزند و با فشار دست، آب آن را مي‌گيرند و پنير باقي مي‌ماند.

اين پنيرها يا در محل فروخته مي‌شوند و يا اينکه توسط خريداران سنتي محلي در شهر خريداري مي‌شوند. قيمت پنير تازه از پنير کهنه ارزان‌تر است زيرا پنير کهنه نمک سود شده و مدت زمان بيشتري، سالم باقي مي‌ماند. پوست بز و گوسفند نيز را براي نگهداري کشک و پنير و نگهداري کره در فصل زمستان آماده مي‌کنند.

پنير محلي تالش بسيار مقوي است زيرا شير گوسفند را بدون گرفتن خامه شير به پنير تبديل مي‌کنند.

 

عکس از : “هاشم صفری”

گردآورنده: “الناز وزیری

Like

همچنین ببینید

لوازم آشپزخانه به زبان تالشی (تالش جنوبی)

نویسنده: اکرم کرم زاده هفته خوانی تالشی :                  فارسی :  ********                ******** آتَشَکَه : آتشخانه یعنی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.