"پـــنيـر محــــلي تالشی"" زنان تالشي در فصل بهار حدود ساعت 11 تا 12 و در فصل تابستان در حدود ساعت 13 تا 14 گوسفندان را ميدوشند و سپس شير را از يک صافي پارچهاي يا توري نازک عبور ميدهند، بعد از گذراندن از صافي، به شيري که هنوز گرم است، مايع پنير زده و در يک ديگ با آب ترکيب ميکنند. اين مخلوط بعد از مدتي ميبندد. سپس با يک کاسه فلزي، مايع به دست آمده را داخل ديگي که روي آتش اجاق است ريخته و در مدت زمان 10 تا 15 دقيقه خمير ديگري به دست ميآيد. اين خمير را در ظروفي که از جنس چوپ و به شکل بشقاب است، ميريزند و با فشار دست، آب آن را ميگيرند و پنير باقي ميماند. اين پنيرها يا در محل فروخته ميشوند و يا اينکه توسط خريداران سنتي محلي در شهر خريداري ميشوند. قيمت پنير تازه از پنير کهنه ارزانتر است زيرا پنير کهنه نمک سود شده و مدت زمان بيشتري، سالم باقي ميماند. پوست بز و گوسفند نيز را براي نگهداري کشک و پنير و نگهداري کره در فصل زمستان آماده ميکنند. پنير محلي تالش بسيار مقوي است زيرا شير گوسفند را بدون گرفتن خامه شير به پنير تبديل ميکنند. عکس از : "هاشم صفری" گردآورنده: "الناز وزیری Like